top of page
Caută

Brian May, chitaristul și unul dintre compozitorii trupei Queen, a fost înnobilat de Regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham. May, în vârstă de 75 e ani, a primit titlul de cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, scrie BBC. Brian May a primit distincția pentru servicii aduse muzicii și acțiunile sale caritabile. Sir Brian Harold May, născut pe 19 iulie 1947, la Londra, este un muzician englez, compozitor și astrofizician. May a devenit faimos la nivel mondial drept chitarist și compozitor al trupei britanice Queen. Cele mai cunoscute cântece scrise de el pentru Queen sunt: We Will Rock You, Tie Your Mother Down, I Want It All, Fat Bottomed Girls, Flash, Hammer to Fall, Save Me, Who Wants to Live Forever și The Show Must Go On.


Sursa: Digi24

6 afișări0 comentarii

Life at Sea Cruises a lansat recent o croazieră la un preț relativ accesibil. Croaziera durează trei ani, dar se pot achiziționa sejururi pentru un an, cu prețuri începând de la 30.000 de dolari pe an, de persoană, scrie CNN, citat de Digi24.

Nava MV Gemini va pleca din Istanbul pe 1 noiembrie anul acesta, iar compania promite că va acosta în 375 de porturi din întreaga lume, vizitând 135 de țări și toate cele șapte continente. Nava va parcurge peste 200.000 de kilometri în cei trei ani de călătorie și va bifa obiective emblematice, de la statuia lui Isus din Rio de Janeiro și Taj Mahal din India, până la Chichen Itza din Mexic, piramidele din Giza, Machu Picchu și Marele Zid Chinezesc. De asemenea, se pot organiza excursii către 103 insule tropicale. Dintre cele 375 de porturi, 208 vor fi opriri peste noapte, oferind timp suplimentar în destinație.


Nava are 400 de cabine și poate găzdui până la 1.074 de pasageri. La bordul navei, pasagerii au la dispoziție restaurante, locuri pentru divertisment și facilități de lucru la distanță. Compania promite un centru de afaceri la scară mare, cu săli de întâlnire, 14 birouri, o bibliotecă de afaceri și un lounge, probabil pentru pauzele de cafea la mijlocul turei. Accesul va fi gratuit. De asemenea, va exista un spital cu program non-stop cu vizite medicale gratuite.

3 afișări0 comentarii

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a declarat că va avea grijă ca statuile de marmură luate de la Parthenon să nu fie returnate Greciei, adăugând că acestea sunt "bunuri ale ţării" şi sunt protejate de lege, scrie The Guardian.

Premierul a adoptat aceeaşi poziţie ca predecesorii săi Liz Truss şi Boris Johnson care au spus că locul statuilor este la British Museum, unde stau de aproape două secole. Statuile au fost luate din Grecia la începutul secolului 19 de către Lordul Elgin, un diplomat britanic, care a susţinut că a avut acordul autorităţilor otomane, care controlau ţara atunci. Parlamentul britanic a concluzionat că statuile au fost luate legal, în 1816, iar aceastea au ajuns la British Museum, în 1832, unde au devenit cunoscute drept "statuile elgine", după numele Lordului Elgin. Însă statul grec încearcă de mai bine de un secol să le aducă înapoi, iar recent autorităţile elene anunţaseră că negocierile cu British Museum merg bine.

Sursa: Digi24

3 afișări0 comentarii
bottom of page